Skip to content

På tide å pakke unna sommermøblene også i Lindesnes?

Overgangen mellom sommer og høst kan være litt uforutsigbar i Norge, og den siste tidens ekstremvær gjør det heller ikke enklere å avgjøre akkurat når det er på tide å rydda unna utemøbler, gressklipper og andre hageting. Hvis du har en god putekasse kan du oppbevare ting ute litt lenger, men det begynner å bli på tide å forberede for høst og vinter.

Ting du må ta inn

Det finnes ingen fasitsvar når det gjelder hva du absolutt må rydde inn, med tanke på store forskjeller når det gjelder både lokale værforhold, type utmøbler og terrasen eller uteplassens konstruksjon. En putekasse av høy kvalitet kan for eksempel ofte stå ute året om, i hvert fall hvis det er angitt at materialene tåler det.

Derfor er det først og fremst hagemøbler i ømfintlige materialer, sammen med for eksempel grillutstyr, hageverktøy, beis og lignede, som du definitivt må få under tak før de skikkelige høststormene begynner. Husk også på at for eksempel maling og beis vanligvis ikke tåler frostgrader, derfor må slike ting alltid oppbevares innendørs.

Dekke til hagemøbler – en enkel løsning

Å dekke til hagemøbler med et eget trekk eller presenning kan være både tidsbesparende og smart. Du trenger ikke å flytte på møblene, samtidig som et godt trekk kan beskytte mot vær og vind. Det er viktig å huske på at de aller fleste møbler har godt av å stå tørt men også godt ventilert, så sørg for at du ikke pakker inn møblene helt tett.

Ulike puter, pledd og andre ting i stoff bør definitivt plasseres innendørs under høst og vinter. Noen materialer tåler fuktighet og lave temperaturer litt bedre enn andre, men som hovedregel er det stor risiko for at det oppstår for eksempel jordslag. Sørg derfor for å tømme putekasser og andre oppbevaringsplasser for ting i stoff når det begynner å bli tydelig at sesongen går mot slutten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *