Skip to content

5 bærekraftige investeringer du kan gjøre

Broker working using a computer

5 alternativer for en bærekraftig investering

  1. Grønne obligasjoner: Grønne obligasjoner er obligasjoner utstedt av selskaper som investerer i miljøvennlige prosjekter.
  2. Sosiale obligasjoner: Sosiale obligasjoner utstedes av selskaper som investerer i samfunnsansvarlige prosjekter.
  3. ESG-investeringer: ESG-investeringer er investeringer som fokuserer på miljømessige, sosiale og styringsmessige faktorer.
 1. Bærekraftige aksjer: Bærekraftige aksjer er aksjer du kjøper fra selskaper som har et positivt miljømessig og sosialt fotavtrykk.
 2. Bærekraftige fond: Bærekraftige fond investerer i selskaper som har en positiv miljømessig og sosial påvirkning.

4 bærekraftige bransjer du kan investere i

 1. Grønn energi: Invester i selskaper som jobber med grønn energi, som solenergi, vindenergi og fornybar energi.
 2. Bærekraftig landbruk: Invester i selskaper som jobber med bærekraftig landbruk, som økologisk landbruk og økologisk hagebruk.
 3. Bærekraftig transport: Invester i bedrifter som jobber med bærekraftig transport, som elbiler, hybridbiler og kollektivtransport.
 4. Bærekraftig bygging: Invester i selskaper som jobber med bærekraftig bygging, som solcellepaneler eller med bærekraftige materialer.

Derfor er bærekraftige investeringer en god idé

Bærekraftig investering har blitt et populært valg for mange investorer. Det er en måte å investere på som ikke bare har økonomisk avkastning, men også sosial og miljømessig avkastning.

Visste du: Alle juridiske enheter må ha en LEI-kode for å handle med aksjer og verdipapirer.

Slik kommer du i gang

 1. Ha et investeringsmål: Finn ut hva investeringsmålet ditt er. Det kan være for å oppnå en viss avkastning, eller å investere i selskaper som har en positiv innvirkning på miljøet.
 2. Undersøk markedet: Undersøk markedet for å se hvilke bærekraftige investeringer som finnes og hvilke som er interessante for deg.
 3. Finn en plattform: Finn en plattform som passer deg hvor du kan handle investeringene dine.
 4. Velg din investering: Velg den investeringen som passer best for dine mål og din risikoprofil.
 5. Fullfør investeringen: Når du har valgt riktig investering, fullfør den og kjøp aksjen, obligasjonen eller fondet.
 6. Oppfølging: Hold øye med markedet og følg opp investeringen din. Det hjelper deg med å ta informerte beslutninger om hva du skal gjøre med investeringen din fremover.
 7. Behold eller selg: Til slutt må du vurdere om du vil beholde eller selge investeringen din. Også her bør du ha investeringsmålene dine i tankene.
 8. Få profesjonell hjelp: Føler du at det er vanskelig å navigere rundt? Da kan det være lurt å snakke med en finansrådgiver. De kan hjelpe deg med å finne den beste investeringsstrategien for deg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *